MAMURLUK NA HRVATSKI NAČIN Četiri prijatelja iz Splita mrtvi pijani završili u Mostaru i probudili se s diplomama

Otkad je film Mamurluk postavio visoke standarde, ne u kvaliteti filma i humora već u opijanju, svako malo pojavi se priča o nekome tko se napio i probudio na drugom kraju svijeta. Četiri prijatelja iz Splita, junaci naše priče,  nisu se probudila na kraju svijeta već u nedalekoj Hercegovini, ali to ne umanjuje fascinantnost ove priče.

„Sve je počelo u subotu popodne u kvartovskom kafiću u Splitu. Dogovor je bio da na svaki gol na derbiju eksamo domaće rakije“, pričaju dečki koji su mislili da će utakmica Hajduka i Dinama biti napeta. „Na poluvremenu smo još bili ok, ali od šezdesete minute više nismo znali za sebe“, pričaju dečki koji su, zahvaljujući šupljoj Hajdukovoj obrani, popili toliko domaće rakije da vlasnik kafića kasnije nije imao s čime očistiti wc i prozore.

„Sljedeće čega se sjećamo je da smo se probudili u Mostaru, a na stolu su stajale nekakve diplome“, iskreni su novopečeni visokoobrazovani građani.

„Gledao sam to u filmovima; netko se probudi s ružnom tetovažom, netko pored žene kraj koje i Ruža Tomašić izgleda seksi. Ali da se netko probudi kao magistar ekonomije, e to bogami nikada nisam čuo“, priča Luka, jedan od četvorice, shavtili ste,  magistar ekonomije. Duje, do jučer konobar, od vikenda je postao magistar povijesti, Jure je zubar, a Milan pravnik.

„Ha, ha, toliko smo lažni da kraj nas i Hrvatska nogometna liga izgleda vjerodostojno“, kroz šalu se dečki vraćaju na nogomet.

“Kako smo ujutro saznali, vlasnik jednog kafića koji je ujedno i dekan obližnjeg fakulteta nije nam imao vratiti ostatak pa nam je dao četiri diplome”, priču je nekako rekonstruirao Duje.

Ipak, simpatična priča o četiri „pijana magistra“, kako ih u Hercegovini zovu, nije svakom prisjela. Posebno su pogođeni stari studenti, oni koji na mostarskim fakultetima studiraju i po nekoliko tjedana, a još nisu došli do toliko željene diplome.

„Naravno da sam bijesan, ja sam jedan od starijih studenata, već tjednima redovito sjedam u auto subotom, pojavljujem se na fakultetu i plaćam ispite. Toliko sam kuverti polizao zadnjih tjedana da mi je žena potpuno ljubomorna. A što je poanta? Budi dobar student, plati sve u roku, dolazi redovito na fakultet tri mjeseca, a sve sam mogao riješiti da sam se dobro napio i završio u Mostaru“, priča apsolvent medicine koji je istu upisao u ožujku i, kako kaže, ima se pravo ljutiti.

Sviđa ti se što radimo? Lajkaj Sprdex na Facebooku

Razveseli nas klikom:

0 comments